| Magyarország

A csoda sziget!


raja-ampat-islands-2

Raja Ampat szigetcsoport a világ talán legszebb és legérintetlenebb része. Több ezer kis sziget, korallzátonyok, mangrove és türkiz kék víz. Talán ezzel lehetne a legjobban jellemezni a A Raja Ampat Research & Conservation Centert (RARCC), mely nem csak a környezetet, de a helybéli lakosokat egyaránt támogatja a közösségi alapú, fenntartható turizmus kialakításában.A víz felett lábakon álló házakból csodálhatjuk meg minden nap az itt található páratlan élővilágot. A korallzátonyok között búvárkodva 1430 különböző halfajt is felfedezhetünk, ami negyedével több, mint földünk bármely hasonló életterületén.

Egy szerencsés merülés alkalmával akár 200-250 különféle halfajjal is találkozhat a szerencsés búvár ( a csúcs 284 ). De különlegességeket nem csak a vízfelszín alatt találhatunk. A helyi lakosok páratlan kultúrája, a szigetvilág ritka és ismeretlen fajok élőhelyének meglátogatása egyaránt élmény az ide látogatók számára.

raja-ampat-islands-1

raja-ampat-islands-8

raja-ampat-islands-17raja-ampat-islands-9

raja-ampat-islands-7

A Föld legfajgazdagabb korallzátonyai itt találhatóak! A világ korallfajainak 75%-a, 600 kemény korall, és 1223 halfaj él itt egy Dunántúlnyi területen. Egy merülésen itt több halfajjal találkozhatsz, mint amennyi az egész Karib-térségben, vagy a Vörös-tengerben él.

raja-ampat-islands-4

forrás: amusingplanet.
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük