| Magyarország

A legdurvább futurisztikus épületek! Ez lesz a jövő?


Shenzhen International Airport

Highly Glamorous Buildings

A kínai Kanton tartományban található Shenzhen Bao’an Nemzetközi Repülőtér futurisztikus 3-as terminálját közel öt évnyi építkezés után decemberben nyitották meg. A futurisztikus épület azt a három terminált váltja fel, amelyek nemrég fejezték be működésüket.9. The La Trobe Institute for Molecular Science

Ausztráliában, Melbourne városában található a La Trobe Egyetem új, Molekuláris tudomány intézete, melyet a molekuláris, biotechnológiai és nanotechnológiai kutatásnak szenteltek. A  melbourne-i székhelyű Lyons Architects tervezte 97 millió dolláros projektet, hogy új laboratóriumokat,  több mint 400 kutató részére szálláshelyet és egy 180 férőhelyes előadótermet építsenek a nyilvános előadások számára. 

A hat emeletes téglalap alakú épület burkolata egy hullámzó méhsejt -szerű homlokzatot formáz, melyet a színes, túlméretezett ablakkeretek uralnak.  Hála a nagy homlokzati nyílásoknak, a a természetes fény elárasztja belső tereket .

Highly Glamorous Buildings

8. Statoil’s Norway HQHighly Glamorous Buildings

 Rotterdam

Rotterdam megőrizze vezető pozícióját a modern építészetben. A lenyűgöző Millennium Towert például a New York-i Empire State Building szellemében építették át. Az ún. “Manhattan aan de Maas” olyan feltűnő látványosságokat rejt, mint Hollandia legmagasabb lakóépülete, a New Orleans, de érdemes megtekinted a “vertikális városnak” nevezett De Rotterdam 149 méter magas épületét is. 

Highly Glamorous Buildings

Heydar Aliyev CenterA több mint százezer négyzetméteres kulturális központot az Azerbajdzsáni Köztársaság megrendelésére építették a Kaszpi-tenger parti fővárosban, közel öt év alatt. A tervezők kiválasztásakor a megbízó célja az volt, hogy a korábbi szovjet építészeti stílustól a lehető leginkább különböző, modern, jövőbe mutató, optimizmust képviselő épület készüljön. 

Highly Glamorous Buildings

forrás: wonderslist


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük