| Magyarország

Unod már a BKV-T? Akkor nézd meg ezt


A legdurvább luxus repülő építése és berepülése már folyamatban van!

boeing-747-8-interiorTeljes gőzzel folyik az amerikai Gulfstream Aerospace gyár új G650-es ultra nagy kabinos, ultra nagy hatótávolságú üzleti gépének a berepülési programja, amelynek eredményeként várhatóan még idén megkapja az új business jet a légialkamassági bizonyítványát az Amerikai Szövetségi Légügyi Hivataltól (FAA) és az Európai Repülésbiztonsági Szervezettől (EASA) is.

boeing-787-interior

A tesztprogramban szereplő négy repülőgép január 25-éig immár 2 675 órát töltött a levegőben 820 felszállást teljesítve. A tervek szerint az első gép még az idei év közepén forgalomba állhat a sikeres berepülési programot követően azután, hogy 2011. november 18-án már megkapta a típus az ideiglenes légi alkalmassági bizonyítványát az FAA-től.

A G650-es eddig az elvárásoknak megfelelően hozta a repülési paramétereket. A legutóbbi repülési fázisban az FAA pilótái tesztelték a gép átesési és minimális vezethetőségi sebességét, amely mellett immár befejeződött a hidraulika, a fly-by-wire és a különféle vezérlő rendszerek vizsgálata, többek között az üzemanyagrendszeré.

boeing-jet-interiorboeing-deer-jet

boeing-747-8-sleeping-space

boeing jet shower

airbus-phoenixcabinconceptmajhongtablearrangement1

acj319cabintyroleanjetservicesairbus1acj319acropolisaviationonvvip-angledview1

Forrás:interestingengineering


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük