| Magyarország

Szülők, figyelem, így juthatsz 33 ezer forint iskolakezdési támogatáshoz!


Hogyan is kaphatok iskolakezdési támogatást az iskoláskorú gyermek(ek) után? Milyen feltételeknek kell megfelelni és pontosan mennyi is jár? Most mindent tisztázunk!

Mivel minden szülőnek elég nehéz megvásárolnia az iskolakezdésre a megfelelő tanszereket, ezért mindenki használja ki a 33 ezer forint iskolakezdési támogatást, melyet azok a szülők igényelhetnek, akinek gyermeke 2016/2017-es tanévet kezdi.Az iskolakezdési támogatást a tanévkezdés előtti hatvanadik naptól lehet igényelni egészen az év végéig.

Már júliustól megkezdődik a nagy “dömping” a bevásárlóközpontokban. Sokan apródonként tudják csak beszerezni a tanszereket, főleg azok akik egynél több gyermeket indítanak szeptembertől iskolába.

Egy gyermek esetén is legalább 30-40 ezer forintba kerül a tanszer, nem beszélve arról, ha speciális eszközöket is kér az iskola, ami tudjuk nem egy olcsó dolog. Vannak olyan családok, akik nem is tudnak mindent beszerezni a tanévkezdésre, hirtelen csak a legfontosabb eszközöket veszik meg és később pótolják a még fennmaradt tanszereket. A munkáltatók ezért óriási segítséget adhatnak, ha beépítik cafetéria elemként az “Iskolakezdési támogatást”.

De kik kaphatnak iskolakezdési támogatást?

Sokan nem tudják, hogy jogosultak- e rá, ezért mi összeszedtük azokat a fontos kritériumokat, amely alapján könnyen eldöntheti, hogy jogosul- e iskolakezdési támogatásra.Azok a szülők kaphatnak támogatást, akiknek gyermeke a 2016/2017-es tanévben általános iskolai vagy középiskolai tanulmányt folytat.

Nagyon FONTOS, hogy az a dolgozó szülő kaphat ilyen támogatást, aki a gyermekre még családi pótlékra jogosult. A családi pótlék korhatára felett megszűnik az iskolakezdési támogatás jogosultsága.

A szülő akkor kaphat ilyet, ha kapja a családi pótlékot vagy a vele egy háztartásban elő házastársa.

Gyermekenként a támogatás mértéke a minimálbér 30 százalékáig, idén ez az összeg 33 300 forintig terjedhet, minden munkavállaló szülőnek.

Ez az összeg csak utalvány formájában adható és csak tankönyvre, tanszerre és ruházat vásárlására használható fel.A támogatás évente csak egyszer igényelhető, de ne felejtse el, hogy MINDKÉT SZÜLŐ jogosult rá. Ha valamelyik szülő egyszerre több helyen is dolgozik, mert a mai világban elég sokan vállanak több helyen munkát a jobb megélhetés miatt, akkor az a szülő ezt a támogatást minden munkahelyén igényelheti.


Kapcsolódó

Tudta, hogy kiskorú gyermekének van ingyenes balesetbiztosítása?

Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló rendelet

Munkástanácsok: számos előnnyel jár az új rendszer


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük