| Magyarország

Tudta, hogy kiskorú gyermekének van ingyenes balesetbiztosítása?


Sok szülőnek fejfájást okoz a nyári szünet. Induljunk ki abból, hogy sokan nem tudnak a nyári szünetre annyi szabadságot kivenni, mint amennyit a gyerek otthon fog tölteni. Vagy gondoljunk bele, mennyi szünet is van egész éven talán négy szülő szabadsága is kevés lenne rá.

Ilyenkor nagy fejtörést okoz a családokban, hogy hol és kinél is tudjuk megfelelő biztonságban elhelyezni a gyermeket, amíg a szülő dolgozik. Nagyon sok családban nem adatik meg az a lehetőség, hogy a nagyszülők vigyázzanak a gyermekre. Sajnos vagy nem élnek már, vagy nem merjük rájuk bízni a gyermeket. Félünk attól, hogy mi van ha baleset éri, mert nincs balesetbiztosítása.Nagyon körültekintőek vagyunk ilyen téren hiszen mindenkinek a gyermeke a legfontosabb.

Nagyon sokan nem tudják, hogy a kiskorú gyermekekre a Magyar Állam képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 évre, azaz 2016. január 1. napjától december 31. napjáig terjedő időtartamra az Allianz Hungária Zrt-vel. kötött szerződést annak érdekében, hogy az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003. (VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően biztosított korosztályba tartozó személyek a 3. életévük betöltésének napjától 18. életévük betöltésének napjáig államilag finanszírozott baleset-biztosítási védelemben részesüljenek.

Gyermekbaleset kapcsán a tanulók általános biztosítása:

Megnevezés Szolgáltatás mértéke
Csonttörés 200.000 forint biztosított összeg
Maradandó egészségkorlátozás
Rokkantság foka 1-9% 3000ft
Rokkantság foka 10-29% 50.000ft
Rokkantság foka 30-100% 300.000ft a biztosítási összegnek a rokkantság fokával megegyező százaléka
Baleseti halál 200.000ft biztosítási összeg

Az igényt a törvényes képviselőnek kell benyújtania az alábbi két dokumentum kitöltésével:

A biztosítás 2016-ban a egész évben érvényes a nap 24 órájában. Érje a gyermeket baleset, akár otthon, óvodában, iskolában, utcán, otthon vagy akár nagyszülőnél.Forrás: http://klain.nagyvenyim.hu

Szülők, figyelem, így juthatsz 33 ezer forint iskolakezdési támogatáshoz!

Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló rendelet
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük