| Magyarország

Még szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak a ketrec harcosok!

Múlt szerdai sajtótájékoztatóján az UFC (ULTIMATE FIGHTING CHAMPIONSHIP) vezetősége bejelentette, hogy minden eddiginél szigorúbb doppingellenes programot vezetnek be.

Mivel a doppinghelyzet egyre inkább elharapózni látszott, Lorenzo Fertitta vezérigazgató, Dana White elnök, és Lawrence Epstein ügyvezető igazgató úgy döntött, új programot vezet be, melynek célja a doppingolás visszaszorítása. A program alapját a véletlenszerű tesztelések adják majd, melyet a versenyidőszakon kívül is elvégezhetnek a játékosoknál, illetve a főmeccseken ringbe lépő játékosoknál ezt kötelezővé teszik.Mivel a szervezet jelenleg 585 harcossal van szerződésben, a program költségei dollármilliókra fog rúgni. A kezdeményezés július elsején indul el ténylegesen, a megfelelő előkészítés érdekében.
Eddig ugyan az egyes államok sportbizottságainak büntetési gyakorlatát követték, mostantól azonban azért fognak lobbizni, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) gyakorlatát vehessék át.

Remélik, hogy a doppingteszten elbukókat megfelelő büntetésben részesíthetik, akár két éves eltiltást is kaphatnának, akik először, ennél jóval több évet kapnának, akik már többször is el bukták a tesztet. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy bajnokok esetében ez akár a bajnoki cím elvételével is járjon.
Még több info, az UFC hivatalos oldalán.

Alább egy promovideo Ronda Rousey és Cat Zingano közelgő összecsapásáról. Igen, ebben a durvulásban a csajok is részt vesznek

Forrás: SportMindig
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük