| Magyarország

Most végy egy mély lélegzetet!


Record Breaking Daring FreediverS

Record Breaking Daring FreediverSWilliam Trubridge mindenféle segédeszköz nélkül 4 perc alatt először 100, majd 101 méteres mélységig jutott a Bahamákon, ezzel a napokban kétszer is új világrekordot állított fel a szabad tüdős merülés kategóriában.

Mielőtt ezt a cikket végigolvassák, keressenek elő egy másodpercet is mutató órát, aztán vegyenek egy olyan mély lélegzetet, amilyet csak tudnak, és indítsák el a stoppert. Addig – de tényleg csak addig! – tartsák bent a levegőt, amíg az egy cseppet sem kellemetlen, aztán nézzenek rá az órára. Fél perc? Negyven másodperc, legfeljebb ötven? A hétköznapi ember nem képes fájdalom nélkül hosszabb ideig visszatartani a lélegzetét.

Record Breaking Daring FreediverS

Record Breaking Daring FreediverS

William Trubridge 100 méteres mélységig jutott, és mindeközben 4 perc 10 mp-ig tartózkodott a vízben. Tegyük hozzá: úgy, hogy eközben izmai minden egyes másodpercben erőt fejtettek ki, hiszen úgy kell elképzelni, mint a víz alatti mellúszást, csak éppen függőlegesen. Mivel a gyakorlat maximális koncentráltságot igényel, ilyenkor nemcsak a test, de az agy is a csúcson jár, vagyis teljes terhelést kap!Négy perc, tíz másodperc, azaz 250 másodperc maximális terheléssel – levegővétel nélkül!

Record Breaking Daring FreediverS

Record Breaking Daring FreediverS

Record Breaking Daring FreediverS

Record Breaking Daring FreediverSRecord Breaking Daring FreediverS

forrás:funzug


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük