| Magyarország

NBA – Egy hónappal a rájátszás előtt

Ahogy azt már a korábbi szezonoknál megszokhattunk, idén is elérkeztünk március második feléhez, vagyis az alapszakasz hajrájához a ligában.

Hasonlóan a korábbi évadokhoz, eddig idén is elég hullámzóak voltak a csapatok önmagukhoz mért teljesítményei. A rájátszás előtt egy hónappal azonban már nincs mit taktikázni, kivárni, minden egyes kétséges helyen álló csapatnak be kell vetnie legjobb fegyvereit, kulcsjátékosait pedig tűzerővel játszatni – vagy ha a csapat helyezése stabil, akkor pihentetni.Bár a tavalyi playoff résztvevők nagy része a jelen állás szerint is biztos ott lesz a legjobb 16 csapat között, ám a korábbi idényekből kiindulva kijelenthető, hogy meglepő fölénnyel vezet mindkét konferencia első helyezettje. Nyugaton a Golden State Warriors, keleten pedig az Atlanta Hawks áll több, mint 10 győzelmes előnnyel a többi csapathoz képest, így 90%ig biztosak lehetünk abban, hogy meg is nyerik saját konferenciájukat.

Ez azért is meglepő, mert két viszonylag fiatal csapatról van szó, akiket szezon elején nem feltétlen gondolhattunk végső esélyesként. Természetesen láttunk már olyat is, hogy a konferencia győztesek az első körben kihullottak, főleg ha nem tapasztalt játékosokról van szó.

A 2-8. helyezés kérdése viszont továbbra is kérdéses. Hasonlóan a többi szezonhoz, győzelem-vereség arányt tekintve idén is a nyugati csapatok erősebbnek, kiegyensúlyozottabbnak, mint a keletiek. Nyugaton a címvédő Spurs például 42 győzelmet számlál 25 vereség mellett, de ezzel az eredménnyel is csak hetedik, mégis szinte megegyezik a keleti második helyezett, a Lebron James vezette Cleveland Cavaliers mérlegével.

Keleten a jelenleg hatodik Milwaukee Bucks (34-34), és a tizenegyedik helyezett Charlotte Hornets (29-37) együttesével bezárólag viszont várhatóan öldöklő harc fog zajlani a legjobb 8-ba jutásért.

A rájátszás április közepén kezdődik. Első körben a két főcsoport legjobb 8 helyezettje küzd meg egymással, majd további két egyenes kieséses szakasz lebonyolításával jut el a két konferencia győztes a nagydöntőig. Itt is – hasonlóan a többi fordulóhoz – 4 nyert mérkőzés kell az NBA bajnoki gyűrűig. Várhatóan idén is június közepén rendezik majd meg a finálét.Forrás: Sportmindig


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük