| Magyarország

Sportolók hatalmas szívvel és erővel. Megható pillanatfelvételek erőpróbáikról


Emberfeletti erő, szenvedély, versenyszellem

Csak így lehetnek az élvonalban, csak így nyerhetnek

A(z él)sportolók saját határaikat lépik túl.

Torna: Károlyi Béla edző karjában tartja a lesérült csapattagot, Kerri Strug-ot miután megnyerték az arany érmetAz amerikai és az orióosz női tornász csapat fej-fej mellett haladt az aranyérem felé. Az amerikaiaknak tökéletes gyakorlatra volt szükségük Keri-től, hogy nyerjenek. Az első kísérletnél elesett és megsérült a bokája, de a csapatnak szüksége volt a második kísérletre, hogy bebiztosítsák az aranyat. Tökéletesen teljesített sérülése ellenére, a csapat nyerte az aranyat.

Diego Maradona 6 védő ellen veszi fel a harcot

Diego Maradona az egyik legnagyobb focista. Ez a fotó az 1982-es Világ Kupán készült, ahol megmutatja, hogyan áll ellen 6 belga védőnek. Ez összefoglalja, hogy hányan is látták anno a Maradonát a “világ” ellen harcolni.
Muhammad Ali Sonny Liston fölött áll diadalittasan

Ez minde idők egyik legismertebb fotója . Láthatjuk, ahogy a fiatal Muhammad Ali kiabálva áll Sonny Liston “teteme” fölött, miután első fordulóban kiütötteAki hallotta Ali-t azt mondta ekkor:  “kelj fel és harcolj“, de Liston nem harcolt tovább. Pontosan mi történt azon az éjszakán, nem világos (Sokan állítják, hogy Liston leütötte), de az első körben történt kiütés (és sok a bizonytalan harc) Ali mitológiáját erősítette.

 Eddie Gaedel az első és egyetlen kisember, aki a baseball Bajnokok Ligájában játszhatott

Michael Jordan influenzás játéka

Game 5 of the 1997 NBA Finals was a defining moment of Michael Jordan’s career. The Jazz had just won Games 3 and 4 to tie the series, when Jordan was diagnosed with the flu and told that he couldn’t play in Game 5. Michael Jordan ignored that advice and went on to play 44 minutes (of 48 possible), looking visibly weak the entire time. That didn’t stop him from leading Bulls back from an early deficit and then hitting a game-winning three as the fourth quarter wound down. Jordan finished with 38 points, 7 rebounds, and 5 assists, before collapsing into Scottie Pippen’s arms.

Az 1997-es NBA-döntő 5.játéka meghatározó pillanat volt Michael Jordan karrierjének. A Jazz éppen megnyerte a 3. játékot, amikor Jordan -nél diagnosztizálták az influenzát. Azt mondták, nem tud játszani az 5. meccsen. Michael Jordan figyelmen kívül hagyja mindezt és játszott. 44 percet (48 lehetséges).

Láthatóan gyenge volt egész idő alatt. De, Jordan csodálatosan játszott, és 38 ponttal zárt, 7 lepattanó és 5 gólpassz, mielőtt összeomlott a Scottie Pippen karjaiban.Forrás: Cracktwo

 


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük