| Magyarország

Lopott gépkocsival menekült – videóval

Lopott gépkocsival menekült – videóval

Lőfegyvert is használtak a hajdúszoboszlói rendőrök a 31 éves sofőr elfogásához. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy férfi tett bejelentést 2016. június 1-jén 15 óra 16 perckor a rendőrségre arról, hogy aznap a hajnali órákban egy hajdúszoboszlói panzió előtt leparkolt gépkocsijával, amit ismeretlen tettes ellopott. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves helyi lakost. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki Cs. Norbert ellen, valamint elrendelte a Nissan típusú terepjáró körözését.A helyi körzeti megbízottat 2016. június 2-án 18 óra körül egy állampolgár arról tájékoztatta, hogy Hajdúszováton látott egy férfit, aki azzal a gépkocsival közlekedett, amit előző nap Hajdúszoboszlón elloptak. A rendőrök ellenőrizték a környező utakat, amikor meglátták a velük szemben közlekedő körözött gépkocsit, amit követni kezdtek. Az egyenruhások hangosbemondón keresztül többször felszólították a sofőrt, hogy álljon meg, ő azonban ennek nem tett eleget. A 4805-ös számú úton a menekülő gépkocsi egy földútra kanyarodott, ahol a szántóföldre lesodródott, majd megfordult és elindult a rendőrautók irányába. Az egyik járőr a szolgálati gépkocsiból kiszállt és többször felszólította Cs. Norbertet, hogy álljon meg, aki ekkor gázt adott és a gépjárművel a rendőr irányába hajtott. A járőr az ütközés elkerülése érdekében hátralépett, majd saját élete és testi épsége védelme érdekében egy lövést adott le a menekülő autó jobb első kerekére, amelyet el is talált. A lövés következtében személyi sérülés nem történt. A gépkocsi 31 éves sofőrje még ekkor sem állt meg, hanem próbált elmenekülni, de egy vízelvezető árokban elakadt. A járőrök ekkor Cs. Norbertet elfogták.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállított férfival szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A nyomozók a terepjárót lefoglalták, majd Cs. Norbertet lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság megállapította, hogy korábban a bíróság a gyanúsított elővezetését rendelte el szabadságvesztés-büntetés letöltésének megkezdése miatt, ezért a rendőrök a férfit átadták a büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak.

Cs. Norberttel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség jár el.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük