| Magyarország

Becsapás az előtte-utána fotók készítése?


 

A plasztikai sebészet 1994-től legális Kínában. A Kínai Plasztikai és Esztétikai Szövetség 2009-es adatai szerint több mint 3 millió plasztikai beavatkozást hajtottak végre az országban. A szépészeti iparág virágkorát éri, évente kb. 2,2 milliárd dolláros forgalmat bonyolít.  

  

 

A legnépszerűbb beavatkozások közé nem a mellnagyobbítás vagy az arcfelvarrás tartozik, hanem az úgynevezett “dupla szemhéj” műtét, aminek lényege, hogy a szemek nagyobbnak, európaibbnak tűnjenek. Ám nem ez az egyetlen szépség trükk, amiért képesek kés alá feküdni, hogy európaibb külsőt kapjanak.  Ide tartozik az állcsont átalakítása, az arc zsírleszívása és az orr átszabása, mindezt annak érdekében, hogy eltüntessék antropológiai sajátosságukat és hasonlítsanak az általuk vonzóbbnak vélt európai rasszra. A felmérések szerint a kínai nők többsége a brit színésznőre Keira Knightley-ra szeretne hasonlítani.

 

 Nem különösebben lepődünk meg, ha azt halljuk, olvassuk, hogy egy hollywoodi sztár egy újabb ráncfelvarráson, mellnagyobbításon, botox kezelésen esett át.  Sőt ma már az sem meglepő ha átlagemberek kés alá fekszenek egy-egy szépészeti beavatkozás kapcsán.

Ám az igen meglepő, amikor pont egy rasszra jellemző tulajdonságot akarnak megváltoztatni magukon az emberek. A kozmetikai plasztikai sebészet egyre nagyobb üzlet Ázsiában, ahol főleg a gazdag kínaiak körében divat lett a “nyugati” kinézet.

 

 

  

 

 

 

 

forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük