| Magyarország

Ez volt a divat, nem nevetni! :)

A férfiak és a nők haja a ’80-as években nem sokban különbözött egymástól. Többnyire mindkét nem esetében a hosszú haj dominált, ha valaki mégis a rövid hajat részesítik előnyben, akkor annak egy madárfészekhez kellett hasonlítania.

A hosszú haj pedig az oroszlánsörényt hivatott megtestesíteni. Az egyszínű haj sem volt túl menő, kivéve, ha az platinaszőke volt, egyébként pedig bármilyen színt elbírt. Volt aki félig például feketére, félig szőkére festette a haját, volt aki különböző színeket melíroztatott a hajába. A melír egyébként ekkor nagy divat volt, mint ahogy a kreppelt haj is.Az eddig megcsodált képekről is letűnik, hogy az öltözködés inkább extrém volt, mint kifinomult ízlésvilágot tükröző. A felsőtestruházat esetén kitörölhetetlen emlék maradt a válltömés , a női blézerek még egy férfira is felmentek volna.A blézerek persze nemcsak félcombig érő formában voltak kaphatóak, hanem igen gyakori model volt a hosszú ujjú, állig begombolt, de épp csak mell alá érő változata is. Ez a pulcsik esetében szintén jellemző volt.

A férfiak előszeretettel hordtak zakót, amit szigorúan vissza kellett tűrni könyékig, lehetőleg úgy, hogy annak a belső mintázata látszódjon. A haspóló szintén megjelent a férfiak körében is, de azért a mindenféle színes motívumokat ábrázoló póló népszerűbb volt, amit a trend szabályai szerint nadrágba tűrve kellett hordani. A bőrdzseki a fiúk és lányok körében egyaránt hódított.>

forrás: sadanduseless


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük