| Magyarország

FRANCIA DIVAT KONTRA OROSZ KOMMUNIZMUS – MIT REJT A LOUIS VUITTON –LÁDA?


A francia divatipari vállalkozó, Louis Vuitton megkörnyékezte Moszkvát, pontosabban az orosz történelem egyik leghíresebb helyszínét, a Vörös teret. A Lenin mauzóleummal farkasszemet néző látványosság kiverte a biztosítékot a kommunista ideológiát vallók táborában.

Louis_Vuitton

A magasságát tekintve 9 méteres, hosszúság vonatkozásában pedig 30 méteres pavilon, ami tulajdonképpen egy koffernek, jobban mondva ládának tekinthető, „jelképet és szent helyet” sértő jellege miatt vált célponttá. A Vörös tér a világörökség része, egy ikon, ám a GUM (Központi Nagyáruház) melletti Vuitton különlegesség legyen bár a közelgő Moszkvai Kiállítás előszelének hírnöke, mégis zavarja a teljes összképet és a megszokott harmóniát. Legalábbis ezt állítja Szergej Obuhov, a Kommunista Párt törvényhozója, titkára.A törvény őrei a hatóságokhoz fordultak, hogy kiderítsék, vajon szabályos-e a marketing – és reklámcéllal felállított pavilon elhelyezése. A Kreml azonban mind a méretre, mind pedig az esztétikai „károsodásra” való vádat elutasította, sőt a GUM egyik vezetője is biztosította Alekszandr Szigyjakint az engedélyek teljes körű meglétéről.

A francia divatcég ráadásul nagylelkű gesztust is gyakorol, ugyanis az elsőre talán bizarrnak tűnő „doboz” hatására származó reklámbevételekből a Natala Vogyanova által alapított fogyatékos gyermekek támogatásával foglalkozó jótékonysági alapítványt kívánják támogatni.

S hogy mi rejtőzik abban a bizonyos ládában? Többek között egy utazótáska és egy hegedűtok. Az egyik Francoise Sagan francia írónőhöz, míg a másik Vlagyimir Szpivakov orosz zenészhez, karmesterhez tartozik. Ha még több személyes jellegű tárggyal szeretne találkozni, keresse fel Ön is Louis Vuitton csodaládáját!


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük