| Magyarország

Tudjuk nem a ruha teszi az embert! De nézd meg mennyi minden múlik rajta


Végeztek egy kísérletet Nagy-Britanniában, még a hetvenes években.

Ugyanazt a férfit először a londoni City viseletének megfelelő öltözékbe bújtatták és azt a feladatot adták neki, hogy kérjen felvilágosítást a vasútállomáson, másodszor egy szegényesebb (munkás) öltözékben kellett ugyanezt tennie.Mit gondol, mikor kapott sokkal több segítséget??

Nos igen, amikor az „úr a cityből” öltözéket viselte….

Ugyanakkor, egy másik kísérletben az „öltönyös” rosszabbul teljesített egy tüntetésen aláírásgyűjtőként, mint a „hippi”…A „nem a ruha teszi az embert” mondást sokféleképpen lehet értelmezni.

Az, azonban mint a kísérletekből is látható, tény, hogy a megjelenés befolyásolja a velünk kapcsolatba kerülők viselkedését, mert nekik bizony (ahogyan egyébként nekünk is) „hozott programjuk”, világlátásuk, illetve „előítéleteik” vannak. 

Érdemes ezért alaposan megfontolnunk, hogy mit is veszünk magunkra – még akkor is, ha „most nincs semmi jelentősége, csak leszaladok a boltba/ benzinkútra/szomszédba, edzőterembe…”, mert nem válunk láthatatlanná ilyenkor sem… …és akikkel akkor találkozunk, annak alapján fognak (részben vagy egészben) –megítélni, amit éppen viselünk…

Forrás: cracktwo


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük