| Magyarország

Unod a sztenderd telefonokat? Itt kedvedre szabhatod a mobilodat


A Google számos hardvergyártóval karöltve készíti elő a moduláris készülékének jövő évi premierjét.

DSC_4824-2040_verge_super_wide-1Az egyedi igényekhez jobban igazodó készülékek iránti igényeket a Moto X segítségével tesztelte a Google, mely tulajdonképpen a moduláris Project Ara koncepció előhírnökének is tekinthető.

A nemrég kiadott MDK (Module Developers Kit – modulfejlesztő készlet) és a kapcsolódó csúcstalálkozó is egyértelműen jelzi a kaliforniai szoftveróriás elszántságát, így a szoftveres bővíthetőséget biztosító alkalmazásboltok mintájából építkező hardveres testreszabhatóság is rövidesen eljuthat a nagyközönségig. A Google tervei szerint a Ara alaplap nagyjából 5-6 évig kiszolgálhatja a vásárlók igényeit, hiszen a különböző komponensek tetszőleges cseréjével a készülékek tudása a pénzügyi lehetőségek függvényében folyamatosan frissíthető.

DSC_4878-2040_verge_super_wide

Az ütemterv szerint az Ara alapmoduljának energiaellátásért felelős buszrendszere már a jövő hónapban elkészül, melyet júliusban egy újabb fejlesztői Ara konferencia követ. Augusztusra elkészül a Google 3D nyomtatójának első prototípusa, mely segítségével a komponensek külső felületére térbeli mintázatok is felhordhatók lesznek, vagyis az Ara moduloknak nem csak a színe, de a felületének dombor mintázata is megválasztható lesz rendeléskor. A hírközlési hatóság hosszadalmas ellenőrzési procedúráját követően a Google decemberben kiad egy Android frissítést az Ara modulok támogatásához, majd januárban már piacra is kerülnek az első készülékek. A Project Ara nagyra törő célja az okos telefonos szektor teljes át struktúrálása, vagy legalábbis jelentős átalakítása.

DSC_4848-2040_verge_super_wideDSC_4834-2040_verge_super_wide

DSC_4897-2040_verge_super_wide

Forrás: interestingengineering


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük