| Magyarország

Egyszer az életedben el kell menned ezekre a fesztiválokra!


1. Oktoberfest in Munich, Germany

once--lifetime--experiences--04A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is nevezik) a világ legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.

2. Edinburgh Fringe Festival, Edinburgh, Scotland

once--lifetime--experiences--05

Minden év augusztusában , három héten át a legjobb alkotók és előadóművészek nyújtanak szórakozást a Fringe Fesztivál keretében. Edinburgh-ban hat nagy színházban, koncertteremben, néhány kisebb helyszínen életre kel a legjobb klasszikus zene-, színház-, opera- és táncművészet világa.  A város hangulatában van valami különleges, minden korosztálynak nagy élményt nyújthat.

3. Carnival in Rio de Janeiro, Brazilonce--lifetime--experiences--08

A Riói karnevál nagy múltra tekint vissza, de jelenlegi formájában 1928 óta rendezik meg. Minden idők leghíresebb karneválja, annak ellenére, hogy a karneválok őshazája Itália.

A farsangi szezon alatt Rio de Janeiro néhány napra a világ fővárosává válik. Ekkor rendezik meg ugyanis a riói karnevált. A parádéna látványos jelmezek mellett a szamba is főszerepet kap, hiszen ilyenkor mérik össze tudásukat a legjobb szambaiskolák táncosai a brazil farsang főutcáján, a több mint másfél kilométeres Sambadronon.A riói karnevál portugál őse az Entrudo.

Ennek résztvevői eredetileg szagos vízzel (vö.: kölni víz), vizes porral, záptojással vagycitromhéjjal dobálták egymást nagy vigadozás közepette. 1855-ben létrehozták a „fiatalok karneváli baráti társaságát”. Ők zeneszóval, színes kosztümökbe öltözött résztvevőkkel szervezett felvonulásokat a „cidade maravilhosát” csinálták meg. Lényegében ma is ezek a társaságok rendezik a karneválokat egész éven át.

A szambaversenyre benevezett táncosok a karnevál előtt több hónappal kezdik a felkészülést. A karneválra mintegy háromszázezer turista érkezik rendszeresen, akik a drága jegyeket is csak hatalmas “harcok” árán tudják megszerezni.Full Moon Party on Haad Rin Beach in Koh Phangan, Thailand

once--lifetime--experiences--03

Thaiföld és Koh Phangan szigete 2013-ban is várja a különleges élményeket keresőket. A Full Moon Party immár hivatalosan is a világ leghíresebb party sorozata . Mivel az új év itt van a nyakunkon, ideje kiválasztani a nekünk megfelelő dátumokat, s megvenni a repjegyet.

forrás: .wonders-world


50.000 emberhez szeretnénk eljutni, csatlakozz egy lájkkal!


Ha szerinted másokat is érdekelhet ez a cikk, akkor oszd meg velük!


Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük